IV. LİDERLİK AKADEMİSİ VE YÖNETİM KONGRESİ KKTC’DE GERÇEKLEŞTİ
30.11.2023

IV. LİDERLİK AKADEMİSİ & YÖNETİM KONGRESİ  KKTC’DE GERÇEKLEŞTİ

Odamız tarafından 2019 yılında Üniversite- Sanayi iş birliğinin artırılmasına yönelik başlatılan Bu yıl dördüncüsünün düzenlendiği Liderlik Akademisi ve Yönetim Kongresi 24-26 Kasım tarihlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Acapulco Resort Hotel’de gerçekleştirildi.

Her yıl olduğu gibi bu yılda bizleri yalnız bırakmayarak etkinliğimize katılım sağlayan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Rifat HİSARCIKLIOĞLU, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin TATAR’a teşekkür ederiz.

Açılış Resepsiyonun ardından Türkiye Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı, Prof. Dr. Ünal ÜNAL’ın katkılarıyla  Odamız tarafından “KIBRIS VE TİCARET” adlı sergi gerçekleştirildi.

Sergide , Osmanlı zamanından Kıbrıs’ta gerçekleştirilmiş olan ticaret kayıtlarıyla ilgili belgelere yer verilmiştir.

Düzenleyeciler arasında Mersin Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Toros Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Mersin Deniz Ticaret Odası, Burdur Ticaret Borsası, Aksaray Ticaret Borsası, Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği ve International Journal of Commerce, Industry and Entrepreneurship Studies katkılarıyla gerçekleştirilmiştir.

IV. Liderlik Akademisi ve Yönetim Kongresine İlçemiz Protokolünden de katılım sağlanmıştır.

Açılış konuşması Odamız (Silifke Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın  Nurettin KAYNAR tarafından gerçekleştirildi.

Etkinlikte açılış konuşmaların ardından, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol YAŞAR, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat HİSARCIKLIOĞLU, T.C. Lefkoşa Büyükelçisi Metin FEYZİOĞLU, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin TATAR konuşmalarını gerçekleştirdi.

Açılış konuşmalarının ardından, "TOBB/ODA BORSA BAŞKANLARI İŞTİŞARE TOPLANTISI" gerçekleştirildi.

Toplantıya, Oda-Borsa Yönetim Kurulu Başkanları ve Meclis Başkanlarının katılım sağladı, toplantının ardından Odamız (Silifke Ticaret ve Sanayi Odası) ile İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası arasında, karşılıklı hizmet standartlarının artmasını sağlamak, ortak toplantılar ve faaliyetler düzenlemek, işbirliği sayesinde daha kapsamlı faaliyetler/projeler hazırlamak, sanayi ve ticaretin gelişmesinin yanında sosyo-kültürel faaliyetlerde de birlikte hareket etmek iş ilişkilerini geliştirmek adına İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ imzalandı.

Etkinliğin ikinci gününde,

EĞİTİM: “SERMAYE PİYASALARI, HALKA ARZ VE BORSA” Doç. Dr. Güzhan GÜLAY - Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı

PANEL: "ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ” Moderatör: Prof. Dr. Ünal AY - Çağ Üniversitesi Rektörü Panelistler: Prof. Dr. İlhan EGE- Mersin Üniversitesi SEM & Kariyer Merkezi Müdürü Hamit ÖZKÖK – Aksaray Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İçim ÇAĞINER KAVUKLU – GİKAD Başkanı

EĞİTİM: “YÖNETİCİLER İÇİN FİNANS” Prof. Dr. Ramazan AKTAŞ - TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi SEM Müdürü

EĞİTİM: "YENİ NESİL İLETİŞİM” Özel Oytun TÜRKOĞLU - Marka Danışmanı

EĞİTİM: “YÖNETİCİLİK Mİ LİDERLİK Mİ?” Prof. Dr. Ömer ARIÖZ - Toros Üniversitesi Rektörü

EĞİTİM: “TEKNOPARK VE SERBEST BÖLGELER” Prof. Dr. Mustafa TÜMER - Doğu Akdeniz Üniversitesi

EĞİTİM: “YÖNETİM SANATI?” Doç. Dr. Muhammet SAYGIN - Mersin Üniversitesi

Eğitimlerinin ardından Üniversitelerden katılım sağlayan Akademisyenler, Akademik Bildiri Sunumlarını gerçekleştirildi.

Son gün gerçekleştirilmiş olan  IV. Liderlik Akademisi ve Yönetim Kongresinin Kapanış ve Değerlendirme toplantısının ardından etkinlik sona erdi.