29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

• 28.10.2019

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

“Millet iradesine duyulan saygı, ülke yönetimi anlamında en güzel erdemdir.

Egemenlik millete aittir.Bunu hiçbir zaman unutmadan, Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacağız”

23 Nisan 1920'de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, millî egemenliği esas almıştı. Bu yönetim biçimi, 29 Ekim 1923’de resmi olarak adını da kayıtlara geçirmiş oldu.

Cumhuriyetin ilanı, tarihimizin en önemli ve en gururlu günlerinden birisidir.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ sözü, Cumhuriyet ile artık pekiştirilmiş ve ülkemizin istikametini çizen en önemli değerlerden birisi olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti, bu topraklarda kader birliği yapmış milyonların en güzel ortaklığıdır. Türk iş dünyası olarak bizlere düşen de yeni yatırımlarla, üretimle, ticaretle, ekonomik büyümeyi sağlamaktır.

Tüm gücümüzle bunun için çalıştığımızın bilinmesini ister, Atatürk ve silah arkadaşlarının aziz emaneti Cumhuriyetimizi ve vatanımızı canımız pahasına koruyup, ileriye taşıyacağımıza dair sözümüzü hatırlatmak isterim.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.

NURETTİN KAYNAR

• 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI