SİLİFKE'DE COĞRAFİ İŞARETLER SÜRECİ PANELİ ODAMIZDA DÜZENLENDİ

• 14.04.2014

Silifke Yoğurdu'nu tescilleme süreciyle ilgili, Prof. Dr. Sn. Yahya Kemal AVŞAR, Yard. Doç. Dr. Sn. Kadriye ŞAHİN ve Türk Panent Enstitüsü Marka Uzm. Yard. Sn. Emre GÜLLÜ'nün katılımı ile düzenlediğimiz " Silifke'de Coğrafi İşaretler Süreci" konulu panelin açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanımız Nurettin Kaynar şöyle konuştu;

“Değerli misafirler, Bu Toplantımızın amacı; 300 Yıllık bir geçmişe sahip olan, Toroslardaki Yörükler tarafından, maya bulunmadığı zamanlarda çayırlar üzerindeki çiğ tanelerinden  mayalanan Yoğurdun marka değerini tüm dünyaya duyurmaktır. Çünkü Yoğurt ilk kez Türkler tarafından mayalanmış ve Dünya Dillerine Türkçe ismi ile girmiştir.

Silifke Yoğurdunun, SİLİFKE  için büyük bir marka değeri vardır. "coğrafi işaret" almak için oda olarak çalışmalarımızı bugün itibarı ile  başlatmış bulunmaktayız.

İlçemizin tanıtımını yaparken, meşhurluğu ilgili makamlarca da onaylanmış olan SİLİFKE YOĞURDU’nu her alanda tanıtarak, bu değerli ürünümüzün marka değerini arttırmak istiyoruz

Silifke Yoğurdunun Coğrafi İşareti almakla;

1-Yöresel ürünleri taklit ve sahtelerine karşı koruyarak haksız rekabeti önlemek,

2-Katma değer ve istihdam yaratmak

3-Üretici gelirlerini artırmak ve  kırsal nüfusu yerinde tutmak,

4-Tarımsal üretimin çeşitliliğini teşvik ederek özgün ürünlerin gelişmesini sağlamaktır.

Bu Çalışmalarımızda bizlere ışık tutacak, çalışmaları ile bizlere destek verecek, Hatay Mustafa Kemal  Ün. Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı olan Sayın Prof. Dr. YAHYA KEMAL AVŞAR ve Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden ve aynı zamanda hemşehrimiz Antropoloji Uzmanı Yar. Doç. Dr. KADRİYE ŞAHİN’e ve davetimize önem vererek bizleri onurlandıran Türk Patent Enstitüsü Marka Uzmanı SN. EMRE GÜLLÜ beyefendiye vE siz değerli katılımcılara  SİLİFKE TİCARET VE SANAYİ ODASI ADINA teşekkürlerimi sunar, konuşmalarını yapmak üzere mikrofonu sayın misafirlerimize VERİYORUM.”

• SİLİFKE'DE COĞRAFİ İŞARETLER SÜRECİ PANELİ ODAMIZDA DÜZENLENDİ